Mūsų receptai (7)

Visi mūsų receptai,kuriuose figūruoja aitriosios paprikos, yra skirti kulinarijos gerbėjams jau žinantiems kas yra kapsaicino poveikis. Net ir nekalčiausio čili pipiriuko panaudojimas gali sukelti nemalonius deginimo pojūčius pradedantiesiems aitriųjų paprikų ragautojams. Todėl labai prašome prie aitriųjų paprikų skonio pratintis po truputį ir pradėti skanauti nuo mažiausiai aitrumo turinčių čiliukų. Su aitriųjų paprikų (čili pipirų) aitrumo skale susipažinti galite čia

Internete pilna visokiausių tortilijų receptų ,bet šitą patiekalą aš supaprastinau ir darau labai primityviai :

Kaip žinome ,visi geri dalykai sukuriami tam kad palengvinti tinginiui gyvenimą. Šis receptas irgi ne išimtis - kadangi dažniausiai naudoju vienus ir tuos pačius prieskonius tai, pagalvojau, kad gerai būtų turėti viską viename, kaip dabar madinga "All in One". Juk pilti vieną mišinį yra daug paprasčiau nei pilti kelių rūšių prieskonius atskirai .... Tad mintyse sudėliojau proporcijas kiek ko reikėtų ir gavau štai tokį receptuką :

 

Sausų prieskonių gamyba iš paprikų


Pasibaigus sezonui ir nuėmus derlių dažnam paprikų augintojui iškyla klausimas ką veikti su derlium :) .Vienas iš variantų yra pasigaminti sausus prieskonius iš džiovintų paprikų. Tam reikalui tinka praktiškai bet kokios paprikos , kurias iš pradžių reikia sudžiovinti o paskui susmulkinti. Smulkinimui aš naudoju akmeninę grustuvę, o pats  procesas yra labai paprastas :